Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (2. Kitap) Sayfa 20
“Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 20 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (2. Kitap) Sayfa 20
Etkinlik Zamanı
Soru: Doğruluk göster. Yalanla uyuşma. Doğruyu söylemekten geri durma. Kendine revâ görmediğini başkalarına da revâ görme”
Hacı Bektaş Veli
Güzel ahlakı ile insanlara örnek olan Hacı Bektaş Veli’nin bu sözünden hareketle doğru olmanın güzel ahlaka olan katkıları hakkındaki düşüncelerinizi yazınız.
- Cevap: Hacı Bektaş Veli’nin bu sözünden doğru olmanın, kişinin kendisine ve başkalarına karşı dürüst olmasını, adil davranmasını ve empati kurmasını anlıyoruz. Doğruluk, güzel ahlakın temelini oluşturur; insanları birleştirir ve güven ortamı sağlar. Doğru kişiler, hem kendilerine hem de topluma faydalı olurlar.
Etkinlik Zamanı
Soru: Din, edebiyat ve kültür alanlarında güzel ahlakı ile öne çıkmış isimlerden birini araştırınız. Araştırmanızdan edindiğiniz bilgilerle aşağıdaki alanları doldurunuz.
- Cevap:
İsmi: Yunus Emre
Kısa tanıtıcı bilgi: 13. ve 14. yüzyıllarda yaşamış olan Yunus Emre, Türk tasavvuf şiirinin en önemli isimlerinden biridir. Şiirlerinde sevgi, hoşgörü ve insanlık temalarını işlemiştir.
Güzel ahlakından örnek davranışlar: İnsanlar arasında dil, din, ırk ayrımı yapmadan herkese eşit davranmış, hoşgörülü ve sevgi dolu bir yaşam sürmüştür. Yardımlaşmayı ve adaleti savunmuştur.
Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları 2. Kitap Sayfa 20 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.























