Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (2. Kitap) Sayfa 68
“Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 68 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (2. Kitap) Sayfa 68
Soru: 4) Kalıp yargılar başka toplum ve kültürlere karşı tanıyıp bilmeden içimizde bir düşünce oluşmasını sağlar. Bütün toplumu o düşünce çerçevesinde sınıflandırırız. Verilen metne göre aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
A) Kalıp yargılar tüm topluma genel bakış oluşturur.
B) Kalıp yargı sayesinde daha etkili iletişim kurulur.
C) Kalıp yargılar insanları tanımamızı sağlar.
D) Kalıp yargılar kültürel birikimdir.
- Cevap: A
Soru: 5) Aşağıda verilen ön yargılardan hangisi ahlaki bakımdan olumsuz bir düşünce içermektedir?
A) Ayşe çok çalışkan bu dersten de kesin yüz alır
B) O sol ayak ondayken gol kralı bile olur
C) Okul birincileri hep A şubesinden çıkıyor
D) Boyuna bakmadan basket atacağını sanıyor
- Cevap: D
Soru: 6) Dünya üzerinde yaşayan her toplumun farklı kültürel özellikleri vardır. Bundan dola yı her toplumun ahlaki kurallarında da farklılık olabilir. Metne göre aşağıdaki seçeneklerden hangisini düşünmemiz doğru olmaz?
A) Farklı toplumlardaki değerlere saygı duyulmalı
B) Bu çağda herkes aynı ahlaki kurallara sahip olmalı
C) Her toplum kendi geleneklerine göre yaşayabilir
D) Geçmişten gelen davranışların silinmesi zordur
- Cevap: B
Soru: Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplayınız.
Soru: 1) Birey olarak üstlendiğiniz ahlaki sorumlulukların topluma ne gibi faydaları olabilir? Örnekler veriniz.
- Cevap: Ahlaki sorumluluklar, toplumda güveni ve dayanışmayı artırır. Örneğin, dürüstlük ve sorumluluk, toplumsal düzeni sağlar.
Soru: 2) Kalıp yargılar bireylerin davranışlarını nasıl etkiler? Ahlaki açıdan değerlendiriniz.
- Cevap: Kalıp yargılar, bireylerin diğer insanlara önyargıyla yaklaşmasına neden olabilir ve adaletli davranışları engeller.
Soru: 3) Toplumsal sorunların çözümüne bir öğrenci olarak nasıl katkıda bulunabiliriz? Örnek veriniz.
- Cevap: Öğrenci olarak geri dönüşüm kampanyalarına katılabilir, sosyal projelerde gönüllü olarak çevre bilincini yayabiliriz.
Soru: 4) Merhametli ve iyi niyetli bireylerin topluma ne gibi yararları olur? Açıklayınız.
- Cevap: Merhametli bireyler, yardımlaşmayı ve hoşgörüyü artırır, toplumsal barışa katkı sağlar.
Soru: 5) Bir toplumun devamlılığının sağlamasında ahlaki değerlerin katkıları nelerdir? Açıklayınız.
- Cevap: Ahlaki değerler, toplumda adalet, güven ve huzur sağlar, böylece toplumsal yapının güçlenmesine katkıda bulunur.
Soru: 6) Topluma faydalı olabilmek için bir çalışma yapmanız istenseydi neler yapmak isterdiniz? Örnekler veriniz.
- Cevap: Çevre temizliği kampanyaları düzenleyebilir, eğitim projeleriyle dezavantajlı öğrencilere destek sağlayabilirdim.
Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları 2. Kitap Sayfa 68 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.























