Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
4 Yıllık Bölümler

Sosyoloji (Açıköğretim) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Sosyoloji (Açıköğretim) Taban Puanları, Sosyoloji (Açıköğretim) Başarı Sıralamaları, Sosyoloji (Açıköğretim) Başarı Sıralaması ile ilgili yazımızı sizler için hazırladık.

Sosyoloji (Açıköğretim) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Toplumun nabzını tutmak ayrıcalığını yaşamak istemez misin? Eğer kitap okumayı çok seviyorsan, araştırmacı bir ruha sahipsen, fen ve matematik bilimlerinden çok sosyal bilimlere ilgi duyuyorsan Sosyoloji bölümü senin için doğru bir seçim olabilir. Bölüm insan toplulukları ve toplumsal kurumların kökeni, gelişmesi, işlevi ve birbirleriyle ilişkileri, bu ilişkileri belirleyen ilke ve kurallar ile toplumsal sorunlar ve çözüm yolları konularında araştırmalar yapan, bu alanlarda çalışacak toplum bilimcileri yetiştirmeyi amaçlar. Eğitimin süresince günümüz dünyasını şekillendiren temel dinamikleri öğrenebilir, ekonomi, din, siyaset gibi toplumsal kurumların ortaya çıkış ve gelişimleri hakkında bilgi edinebilir, toplumsal kurumların birbirleriyle ilişkilerini analiz edebilecek yeterliliğe ulaşabilecek temel donanımı kazanabilir, metodolojik yöntem becerisini kazanabileceğin anket ve mülakatlar gerçekleştirebilirsin. Bu program kapsamında Sosyal Bilimlerde Metod, İstatistik, Sosyoloji Tarihi, Çağdaş Sosyoloji Kuramları, Türk Sosyologları, Kent Sosyolojisi, Siyaset Sosyolojisi, Kitle İletişim Sosyolojisi, Sosyoloji Uygulamaları gibi dersler alabilirsin. Nüfus Sosyolojisi, Çokkültürlülük ve Toplum, Aile Sosyolojisi, Mekân Sosyolojisi, Toplumsal Hareketler gibi alabileceğin seçmeli dersler eğilmek istediğin ilgi alanlarına göre çeşitlenebilir.

Bölüm mezunları kamu sektörü ve özel sektör kurumlarında, özel şirketlerin insan kaynakları bölümlerinde, medya kuruluşlarında, araştırma şirketlerinde, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar ve Sağlık Bakanlığı gibi kurumlarda Uzman, Proje Yöneticisi ve Sosyolog olarak çalışabilirler. Ayrıca çocuk ıslah evlerinde, hapishanelerde ve bakıma muhtaç çocuk yurtlarında Sosyolog, Uzman ve Araştırmacı olarak iş bulabilir; gerekli sertifikalar alınmak kaydıyla Aile Danışmanı unvanı alabilirler.

Üniversite AdıBölümPuan TürüTaban PuanıKontenjanBaşarı Sıralaması
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİSosyoloji(Açıköğretim)EA224.00300768759
ANADOLU ÜNİVERSİTESİSosyoloji(Açıköğretim)EA0.001000Dolmadı
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİSosyoloji(Açıköğretim)EA0.00400Dolmadı

Sosyoloji (Açıköğretim) Taban Puanları ve Başarı Sıralaması ” ile ilgili yazımızı beğendiyseniz sosyal medyada paylaşarak bizlere destek olabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
6
clap
1
confused
1
sad
1
unlike
1
angry
0
happy
0
love

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!