Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Gezegen Yayıncılık

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 265 Cevapları Gezegen Yayıncılık

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Gezegen Yayıncılık Sayfa 265 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 265 Cevapları Gezegen Yayıncılık

— Bir de tiyatro üstüne soru. Tiyatromuzun bugününü nasıl buluyorsunuz?
— Tiyatromuzun insanı şaşırtan bir hızla geliştiğini, yayıldığını söyleyebilirim. Şunu düşünün: Bu ülkede, çok geriye gitmeyelim, yirmi yıl önce iki sahne vardı. İstanbul’daki Şehir tiyatrosu. Üstelik, bunlardan biri çokluk vodviller oynardı. Bugünse değeri Batı’daki örneklerine yaklaşan, belki de aşağı düşmeyen, gecede yedi perde açabilen bir Devlet Tiyatro’muz var. Bunlara büyük kentlerimizde sayısı beşi altıyı bulan özel tiyatroları, üniversite, gençlik tiyatrolarını, öncü tiyatroları da ekleyebiliriz. Daha önemlisi, pek geniş olmayan bir çevre için de olsa, havada canlı bir varlık bugün tiyatro, bir sorun, bir sevgi. Üstünde konuşulup duruluyor, izleniyor, tepkiyle karşılanıyor zaman zaman da. Bir sanatın toplumdaki varlığının kanıtları bunlar. Ama gene de bir boşluk seziliyor, bir eksiklik. Atılması gereken bir adım, bir tek adım daha var. Bu da, bugüne değin tiyatro sanatımızın edebiyattan uzak kalması, varlığını tek başına, bağımsız sürdürmesidir. Çok değil, bir tek sahnemize, Fransa’da Copeau (Kopu), Almanya’da Brecht (Birekt), İspanya’da Lorca (Lorka) örneği bir edebiyat adamının ya da edebiyattan yetişmiş, edebiyatla sıkı iş birliğini sürdürmüş bir tiyatro adamının eli değdiği gün tiyatromuzun yüzü bir hayli değişecek, üstelik yeni bir değerler düzeni kurulacaktır. Böyle bir durum da, çok önemli iki şeyi, metne, metnin değerine daha büyük bir inancı, metin kaygısını gereğince duymayan bir tiyatronun gittikçe yozlaşmaya giden bir kalıp olduğu inancını, bir de oyun yazarlığımızın çoğunluk olarak edebiyatımızın bugün ulaştığı çizgiyi çok gerilerden kovalamasının önlenmesini sağlayacaktır.
— Türkçeniz ve oyunlarınızda ikili konuşmalarınız dikkati çekecek kadar güzel. Bunun teknik bir nedeni var mı?
— Böyle bir çabam var. Belki de baş çabam bu. Bu sorunuzun karşılığını, birinci sorunuza verdiğim karşılıkta bulabilirsiniz sanıyorum. Edebiyatın her kolunda şiirin kaygısını çekmek, şiirin çabasını sürdürmek diyebilirim buna da.
Güzel Yazılar Röportajlar Hazırlayan: İsmail Parlatır ve diğerleri Muazzez Menemencioğlu

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

11. Sınıf Gezegen Yayıncılık Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 265 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
love
1
angry
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!