Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Din Kültürü Gezegen Yayıncılık

12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 139 Cevapları Gezegen Yayıncılık

12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Gezegen Yayıncılık Sayfa 139 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 139 Cevapları Gezegen Yayıncılık

Hinduizm’de Semboller ve Kutsal Mekânlar

Hindu tapınağına Mandır adı verilir. Burası çoğunlukla bayram kutlamaları ve kurban sunusu için kullanılır. Mabet ve ev dışında uygulanan temel ibadet “kozmik su”dan geldiğine inanılan Ganj nehrinde yıkanmaktır. Bir çeşit hac görevi gören bu ibadetin insanı günahlardan arındırdığına inanılmaktadır. Hinduizm’in çok sayıda sembolü vardır. Bunların en başta geleni Aum’dur. Bu hecenin sesi, sonsuzluğun ve tüm evrenin sesini temsil eder. Bir yoruma göre, Aum’un A harfi Vişnu, U harfi Brahma ve M harfi Şiva demektir. Aum hecesi, bu üç tanrının birliğini sembolize eder.  Avatara (Hulul): Tanrı Vişnu’nun insan biçimine girmesi anlamına gelir. Tanrı, istediği insanın şekline bürünerek insanlar arasında bulunabilir. Karma: İyi veya kötü, yapılan her işin sonucunun, o işi yapana geri döneceğine inanmaktır. Bu inanç, “Ne ekersen onu biçersin.” atasözü ile özetlenebilir. Tenasüh-Reenkarnasyon (Samsara): Ruhun bir bedenden bir başkasına geçmesi (ruh göçü) anlamına gelir. Batı dillerinde bu kavram, Latince kökenli reenkarnasyon kelimesi ile ifade edilir.6 Hinduizm’e göre dinin gereklerini yerine getirenler bir sonraki yaşamında daha üst seviyede tekrar dünyaya gelirler. Yoga: Bireysel ruhun (Atman) Yüce Ruh (Brahma) ile birliğinin yogi tarafından idrak edilmesi sürecine denilmektedir. Şöyle de tanımlanmıştır: “Paraşiva’nın bilincine ulaşan bir mürşidin (satguru) rehberliğinde düzenli tefekkür (meditasyon), bağlılıklardan sıyrılma ve züht uygulamasıdır.” Meditasyon: Düzenli ve kurallara uygun derin düşünce, tefekkür anlamına gelir.

Avatara (Hulul): Tanrı Vişnu’nun insan biçimine girmesi anlamına gelir. Tanrı, istediği insanın şekline bürünerek insanlar arasında bulunabilir.
Karma: İyi veya kötü, yapılan her işin sonucunun, o işi yapana geri döneceğine inanmaktır. Bu inanç, “Ne ekersen onu biçersin.” atasözü ile özetlenebilir.
Tenasüh-Reenkarnasyon (Samsara): Ruhun bir bedenden bir başkasına geçmesi (ruh göçü) anlamına gelir. Batı dillerinde bu kavram, Latince kökenli reenkarnasyon kelimesi ile ifade edilir.6 Hinduizm’e göre dinin gereklerini yerine getirenler bir sonraki yaşamında daha üst seviyede tekrar dünyaya gelirler.
Yoga: Bireysel ruhun (Atman) Yüce Ruh (Brahma) ile birliğinin yogi tarafından idrak edilmesi sürecine denilmektedir. Şöyle de tanımlanmıştır: “Paraşiva’nın bilincine ulaşan bir mürşidin (satguru) rehberliğinde düzenli tefekkür (meditasyon), bağlılıklardan sıyrılma ve züht uygulamasıdır.”
Meditasyon: Düzenli ve kurallara uygun derin düşünce, tefekkür anlamına gelir.

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır. 

12. Sınıf Gezegen Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 139 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!