Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf İnkılap Tarihi Dersdestek Yayınları

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 21

“8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 21 Ders Destek Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 21

c. Harp Okulu ve Harp Akademisi

Mustafa Kemal, Manastır Askerî İdadisini bitirdikten sonra 1899 yılında İstanbul’da bulunan Harp Okuluna (Görsel 1.16) başladı. O, İstanbul’da bulunduğu dönemde bir yandan askerlik bilgisiyle birlikte genel kültürünü de geliştirdi. “Bir kurmay subay kesinlikle yabancı dil bilmelidir, bunun aksini düşünmek büyük hatadır.”(1) diyerek Fransızca öğrenmeye daha çok zaman ayırdı. Fransa’dan getirttiği kitap, gazete ve dergileri okuyarak dünyayı tanıma imkânına kavuştu. Bu yolla edindiği bilgileri ve düşünceleri yaymak amacıyla da arkadaşlarıyla (Görsel 1.17) birlikte el yazısı bir gazete çıkardı.

“Derslere iyi çalışıyordum. Bunların üstünde olarak bende ve bazı arkadaşlarda yeni fikirler peyda oldu. Memleketin idaresinde ve siyasetinde fenalıklar olduğunu keşfetmeye başladık. Binlerce kişiden ibaret olan Harbiye Mektebi talebesine bu keşfimizi anlatmak hevesine düştük. Mektep talebesi arasında okunmak üzere mektepte el yazısı ile bir gazete tesis ettik.”

Mustafa Kemal ülke sorunlarıyla ilgilenirken derslerini de ihmal etmedi. Yüksek sabır ve disiplin anlayışına sahip bir öğrenci olarak çok çalışıp Harp Okulundan yüksek dereceyle mezun olan subaylar arasına girdi. Böylece Harp Akademisine devam etmeye hak kazandı. Mustafa Kemal’in Harp Okulundaki ve Harp Akademisindeki öğretmenleri yabancı dil bilen, iyi yetişmiş, tecrübeli subaylardı. Bunlardan Ahmet Muhtar Paşa eski Osmanlı seferleri, Kurmay Binbaşı Refik Bey Napolyon Savaşları, Kurmay Yarbay Macit Bey yüksek matematik, Necip Asım Bey Fransızca, Kurmay Albay Hasan Rıza Bey ordu disiplini, Kurmay Yarbay Nuri Bey ise strateji konularında Mustafa Kemal’in yetişmesine önemli katkılarda bulundular.

Mustafa Kemal, Harp Akademisindeki eğitimini 1905 yılında kurmay yüzbaşı rütbesiyle tamamladı. O artık zekâsı, yetenekleri ve üstün kişiliği ile çevresindekilerin takdirini kazanmış idealist bir Türk subayı idi.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf Dersdestek Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 21 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
2
angry
1
happy
1
love
1
sad
1
unlike
0
clap
0
confused

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!