Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Meb Yayınları

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 177 Cevabı

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 177 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 177 Cevabı 

2.5.1. TRAFİĞİN ÇEVRE ÜZERİNDEKİ OLUMSUZ ETKİLERİ VE BU KONUDA ALINACAK ÖNLEMLER

Çevre, canlı-cansız varlıklarla çevrili olan ve içinde doğal hayatın sürdürüldüğü ortamdır. Çevre kirliliği ise bu ortamın kirlenmesi, doğal özelliklerini kaybetmesi, yok olmaya başlaması anlamına gelmektedir. Çevre kirliliğinin başlıca nedenlerinden birisi de trafikteki motorlu araçlardır. Kara yollarındaki araçların çıkardığı gürültü, egzoz gazı, yağ ve yakıt sızıntıları çevreyi kirleten etkenler arasındadır. Nüfus oranındaki artış, sanayileşme, trafiğe yeni araçların katılması; dikkatleri günümüzün önemli bir sorunu hâline gelen trafik üzerine çekmektedir. Motorlu taşıt kullanımındaki bu artış sonucu ortaya çıkan trafik yoğunluğu, insanlar için oldukça önemli bir sorun hâline gelmiştir. Trafik sorunu, beraberinde hem çevre kirliliğini getirmekte hem de insanların ruhsal açıdan sağlığının bozulmasına neden olmaktadır. Motorlu taşıtlar, hayatı kolaylaştırmasına karşın insan ve çevreye zarar verip trafik sorunu ile bir araya gelerek özellikle büyük şehirlerde hayatı daha da güçleştirmektedir.

Gürültü ve hava kirliliği, trafiğin neden olduğu en önemli çevre sorunlarındandır. Gürültü kirliliği; genellikle araçların egzozlarından, motorlarından, süspansiyonlarından ve kornalarından kaynaklanmaktadır. Trafik gürültüsü, insan yaşamıyla iç içe olması nedeni ile hem çevre hem de insanların sağlığı açısından önemli sorunlara neden olmaktadır. Trafiğin olumsuz etkilerinden biri de canlıların içinde yaşadığı ortamı oluşturan havayı kirletmesidir. Benzinli ve dizel motorların egzoz gazları, hava kirliliğine neden olan kaynakların başında gelmektedir. Açığa çıkan bu gazlar nedeni ile havanın kalitesi düşmekte, canlıların sağlığı tehlikeye girmektedir. Yoğun trafikten kaynaklanan ve kişiler üzerinde psikolojik ve fizyolojik olarak olumsuz etki yaratan bir diğer etken de görsel kirliliktir. Yoğun trafik ortamı sebebiyle araçların bakım ve onarımları yapılırken yere dökülen yakıt veya motor yağı, çevrenin kirlenmesine sebep bir başka etkendir. Plastik kaplar, metal kutular, kâğıt parçaları, poşetler; araç dışına atılmayıp araç içerisinde toplanıp uygun yerlerdeki çöp bidonlarına atılmalıdır. Tehlikeli ve zararlı maddeler; şartlarına uyulmadan, gerekli izin ve önlemler alınmadan taşınmamalıdır. Araçlarda yükler kara yoluna değecek, düşecek, dökülecek, saçılacak, sızacak, akacak; kara yolunda kayacak, gürültü çıkaracak şekilde yüklenip taşınmamalıdır. Sahipleri tarafından kullanılmayan, atıl, hurda araçlar terk edildiği alanlarda görüntü kirliliğinin yanında tehlikeye sebep olmaktadır. Boş arazilerde, cadde ve sokaklarda terk edilmiş bu araçlar kolayca yanabileceği için tehlike saçar. Camları kırılmış, paslanmış, kir içerisinde olan bu araçlar sağlıklı olmadığı için ayrı bir tehlike oluşturur. Çevre ve güvenlik tehlikesi nedeni ile bu tür araçlar, vatandaşlar tarafından yetkililere hemen bildirilmeli ve bulunduğu yerlerden kaldırılmalıdır (Görsel 2.67).

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 177 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!