Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Cevapları

11. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Kuzeyden Gelen Tehlike: Rusya Cevapları

11. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Kuzeyden Gelen Tehlike: Rusya Cevapları

11. Sınıf Tarih Ders Kitabı Meb Yayınları 3. Ünite Uluslararası İlişkilerde Denge Stratejisi ( 1774-1914)  Sayfa 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123  Kuzeyden Gelen Tehlike: Rusya Etkinlik Soruları ve Cevapları

Kuzeyden Gelen Tehlike: Rusya

11. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 118 Cevabı

Ortadoğu merkezli Rus politikaları günümüzde de devam ediyor mu?

  • Cevap: Evet devam etmektedir. Suriye’de izledikleri politika, İran ile olan yakınlık, Rusya’nın Suriye’ye silah satması, HAMAS liderlerini Moskova’da ağırlaması, İran’ı uluslararası arenada desteklemesi Rusya’nın ortadoğu politikalarının devam ettiğini göstermektedir. Rusya, ABD’nin Ortadoğudaki üstünlüğünü kırmak istemektedir. Bu sayede sıcak denizlere inme amacını gerçekleştirebilecektir.

11. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 121 Cevabı

Düvel-i Muazzama olarak anılan devletlerin Osmanlı Devleti üzerinde baskı kurmalarının nedenleri sizce nelerdir?

  • Cevap: Osmanlı Devleti’nin Balkanlardaki hakimiyetine son vermek, Balkan ülkelerini kazanımlarını artırmak, Osmanlı Devleti’nin rahat hareket etmesini kısıtlamaktır.

Rusya’nın Balkan milletlerini Osmanlı Devleti’ne karşı birleştirme çabasının gerekçeleri nelerdir?

  • Cevap: Osmanlı Devleti’ni zayıflatarak ve Balkanlardaki Slav halk üzerindeki kontrolünü artırarak Osmanlı Devleti’nin Balkanlardaki hakimiyetine son vermek. Balkanlarda söz sahibi olmak. İstanbul ve Çanakkale Boğazlarını ele geçirerek sıcak denizlere inme politikasını gerçekleştirmektir.

11. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 123 Cevabı

Balkan Savaşları sonucunda yaşanan “Balkan Göçleri”ni araştırarak elde ettiğiniz bilgileri sınıfta paylaşınız.

  • Cevap:  1912 sonbaharında Bulgaristan Krallığı, Sırbistan Krallığı, Yunanistan Krallığı ve Karadağ Krallığı’ndan oluşan Balkan Birliği, beklenmedik bir şekilde Osmanlı topraklarına saldırdı hazırlıksız olan Osmanlı Ordusu’nu ağır bir yenilgiye uğradı. Kahramanca savaşmalarına rağmen Bulgarlar ile Sırplara yenilerek Çatalca ve Kumova’ya kadar geri çekilmek zorunda kalan Osmanlı birlikleri, birkaç ay gibi kısa bir süre sonra da Yanya ve Selanik’i Yunanlara, Edirne’yi Bulgarlara, İşkodra’yı da Karadağlılara bırakarak buralardan çıkmak durumunda kaldı.

    Osmanlı Devleti’nin söz konusu topraklardan çekilmesi büyük bir siyasal boşluk yarattı. Arnavutluk ve Makedonya başta olmak üzere tüm Balkan devletleri de bu boşluktan faydalanarak Osmanlı mirasını bölüşme kavgasına tutuştular. 1913 yılında gerçekleşen ve 2. Balkan Savaşı olarak adlandırılan bu süreçte Osmanlı Devleti, hızla harekete geçerek kaybettiği Edirne ve Doğu Trakya topraklarını geri kazandı.

    Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan ve Karadağ’da yaşayan Türklerin durumu en az savaş meydanlarında çarpışan askerlerimizinki kadar zordu. Bu topraklarda yaşayan Türk halkının büyük kısmı, 1912-1913 Balkan Savaşları sürecinde ve sonrasında karşılaştıkları zulüm ve olanaksızlıklarla tarlalarını, evlerini ve bütün maddi varlıklarını bırakıp göç etmek zorunda kaldılar.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!