Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Kitap Özetleri

Vazgeçme Kitap Özeti Ozan Bahar

Edebiyat severler Ozan Bahar‘ın yazmış olduğu Vazgeçme kitap özet ve yorumuna bakmaya ne dersiniz?

Ozan Bahar Vazgeçme Kitap Özeti

Vazgeçme” 2019 yılında İnkılap Kitabevinden çıkan 280 sayfalık bir kitap. “Vazgeçme” kitabı Türk Edebiyatı’nın usta ve popüler yazarlarından olan Ozan Bahar tarafından kaleme alınmış. “Vazgeçme Özeti”ne baktığımızda ise hepimizin kendimizi bir çıkmazın içinde hissettiği, gözyaşları döktüğü, hayal kırıklıklarına uğradığı, çaresiz kaldığı, güvensiz ve korku dolu anların anlatıldığını görüyoruz.

Kitaptan Küçük Bir Bölüm

Evet, Bülent Hocam odaya, yatağımın başına gelir gelmez, -o kadar fazla bir kalabalık vardı ki- hastanın refakatçisinin kim olduğunu ve gece onunla kimin kalacağını sormuştu. Hesna’nın kalabalığın arkasından sıyrılarak o minyon ve kırk altı kiloluk haliyle, “benim,” diyerek önü çıkmasıyla birlikte, Bülent Hoca, biraz da şaşırmış bir ses tonuyla, “siz mi kalacaksınız?” demişti.

Hesna ise içinde bulunduğu ortama, iki haftadır yaşamış ol­duğu onca zorluğa, sıkıntıya ve felç olmama aldırmadan; adeta hayata, herkese ve her şeye meydan okurcasına, “evet hocam, ben eşiyim,” diye yanıtlamıştı. Yeni evlenmiş bir kadın edasıyla değil de dağların yükünü yıllardır omuzlarında taşıyan cengâver bir Anadolu kadını, bir savaş kahramanı edasıyla, “Ben yanın­dayım. Onunla ben kalacağım,” demişti.

Evlendiğimiz günden bugüne kırk beş gün bile geçmemişti. 11 Ağustos 1996’da Ankara Tandoğan Astsubay Orduevi’nde düğünümüzü yapmış ve 19 Ağustos 1996’da Muğla’da göreve başlamıştım. 02 Ekim 1996 günü ise malum kazayla beraber iki­miz de hayatımızın en ciddi travmasıyla karşı karşıya kalmıştık. Benim için çok önemli oldukları için olaylann tarihini sırayla veriyorum. Amacım, içinde bulunduğumuz durumu daha iyi empati yapabilmenizdir. Kaza olduğunda Hesna 24, bense 25 yaşındaydım. Daha balayı günlerimizdi. Taptaze yeni birer fidan gibiydik. Bulutların üstünde geziyorduk. Gözlerimizin içi gülü­yordu. Her yeni evli çift gibi biz de oldukça mutluyduk. Mesai bitse de bir an önce evime eşimin yanma gitsem diye düşündü­ğüm, birbirimizi yeni yeni tanımaya başladığımız zamanlardı.

Gelir gelmez görev gereği Muğla’yı, bölgemi, mıntıkamı ta­nımak amacıyla civar karakolları, o karakol komutanın eşliğin­de gezmeye başlamıştım. Eğer bu görevlerin herhangi birinde ve herhangi bir yerde güzel bir yemek yemişsem ya da çok güzel bir manzara ile karşılaşmışsam, o hafta sonu hemen Hesna’yı alıp oraya götürüp aynısını tatmasını veya görmesini arzu ettiğim bir dönem içerindeydik. Yeni evli olmamıza rağmen kaza öncesin­deki o ilk günlerimizde özellikle hafta sonları sabah erken kalkar ve yürüyüşe çıkardık. Sabahın zindeliğinden ve tazeliğinden bu

Ozan Bahar’ ın kaleme aldığı Vazgeçme tavsiye ettiğimiz kitaplardandır.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!