Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 17

9. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 17 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 17

Görselde harflendirilmiş şekilde verilen yerlere tarım alanı, rüzgar santrali, liman ve yerleşim alanları inşa edilecektir.. Buna göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Görseldeki işaretli yerlere yönergede belirtilen beşerî mekânlardan hangileri inşa edilmelidir?

  • Cevap: A. Yerleşim alanı B. Tarım alanı C. Liman D. Rüzgâr enerji santrali

2.Beşerî mekânların yerlerini belirlerken hangi coğrafi bilgilerden yararlandınız? Mekân ile coğrafi bilgiyi eşleştirerek açıklayınız.

  • Cevap: Bölgede bulunan fay hattı, yerleşmeler için risk oluşturmaktadır. Yerleşmelerin fay hattının olabildiğince uzağına kurulması, bölgenin muhtemel bir depremden daha az zarar görmesini sağlayacaktır. Bu nedenle A bölgesinin yerleşme için en uygun alan olduğunu söylemek mümkündür. Nispeten daha düz ve geniş bir araziye sahip olan B bölgesi, tarım için uygun bir alandır. Ayrıca bu bölgenin akarsuya yakın olması, tarım açısından önem arz eden bir başka coğrafi etkendir. Deniz kenarında bulunan ve korunaklı bir özelliğe sahip olan C bölgesi ise liman inşası için elverişli bir alandır. Bölgedeki yıllık toplam rüzgâr potansiyelinin %30’u güneydoğudan ve yıllık ortalama 9 m/s hızında esmektedir. Tepe ve tünel etkisi de göz önünde bulundurulduğunda rüzgâr enerji santrali için en uygun yer D alanıdır.

3.Coğrafi bilgiler göz önüne alınmadan yapılacak bu tür beşerî faaliyetler doğal çevrede ne gibi sonuçlar ortaya çıkabilir?

  • Cevap: Coğrafi bilgiler dikkate alınmadan yapılan beşerî faaliyetler, doğaya ve insana ciddi zararlar vermektedir. Örneğin arazi eğiminin bozulmasına neden olan yapılar (yol, tünel, yerleşme vb.) heyelana, kurumuş dere yataklarındaki yapılaşma sele, ormansızlaşma başta erozyon olmak üzere doğal dengenin bozulmasına, yoğun fosil yakıt kullanımı küresel ısınmaya neden olmaktadır. Özetle bilinçsiz ve yanlış yürütülen beşerî faaliyetler; doğayı, insanı ve ekonomiyi olumsuz etkilemektedir.

9. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 17 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!