Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Eğitim

Ergenlik Çağını En Az Zararla Atlatmak

“Ergenlik Çağını En Az Zararla Atlatmak” ile ilgili yazımızı incelemeye ne dersiniz?

Ergenlik Çağını En Az Zararla Atlatmak

Ergenlik, insanların çocukluktan yetişkinliğe geçerken uğradığı bir duraktır. Vücudumuzun gelişiminin en hızlı olduğu dönemlerden birisi olan ergenlik, aynı zamanda olgunlaşma adı verilen duygusal değişimlerin de yükselişte olduğu bir zaman dilimidir.

Kadınlarda ergenlik genellikle 12-21 yaş arasında sürerken, erkeklerde bu süreç 12-25 yaş arasında gerçekleşir. Yaş aldıkça fiziksel ve psikolojik olarak değişiriz. Özellikle ergenlik döneminde çocuklukta gerçekleştirdiğimiz davranışlar hoşumuza gitmez ve çevremizdeki yetişkinlerden de fazla hoşlanmayız. Kimlik savaşı içerisine girdiğimiz bir dönemdir ve geleceğimizle ilgili korkmaya başlarız.

Ergenlik çağı her insanın iyisiyle kötüsüyle atlattığı ama üzerinde izini bırakan bir süreçtir. Bu dönemde yaşanan en başlıca problemler psikolojik olanlardır. Depresyon, melankolik davranışlar, kaygı bozukluğu ve panik atak bu dönemlerde kendini gösterebilir. Bunlar genellikle bir süre sonra kendi kendine kaybolsa da yine de üzerine düşülmesi gereken önemli unsurlardır. Ergenlik çağını en az zararla atlatmak adına sizin için ufak bir rehber hazırladık!

Konuşun

Ergenlik çağında içe kapanmalar, utanmalar ve yalnız kalma arzusu oldukça fazladır. Çevrenizdeki hiç kimse sizin tam olarak ne hissettiğinizi anlayamaz ve anlayacak olsalar bile siz tam olarak onlara aktaramazsınız. Bu da ister istemez içinize kapanmanıza hatta özgüveninizi yitirmenize neden olur. Bu süreçte yapılabilecek en iyi şey konuşmaktır. Herkesle her konu hakkında konuşmaktan bahsetmiyoruz, her insanla belli başlı konuları konuşun. Bir şeyleri içinizde tutmayın. Ailenizle ve arkadaşlarınızla iletişiminizi dinamik tutun.

Bağırmayın

Bağırmak, kavga etmek veya kapıları çarpmak bu süreçte en kolay kaçış yolu olsa dahi bunu yapmayın. Sizi üzen, sinirlendiren veya üzerinize gelen her şeye kapınızı çarparak kapatmayın. Derin bir nefes almayı ve karşınızdaki insana rahatsız olduğunuzu söyleyerek başlayın. Oturmak ve sakin bir ortamda problemi çözmek için uğraşın.

Çalışın

Buradaki çalışmak iş anlamında değil. Tabi ders anlamında da. Ergenlik dönemindeki çalışmak sadece “iyi hissetmeye çalışmak” anlamına gelir. İyi hissetmek için uğraşın. Kitap okuyun, hobiler edinin, bir şeyler izleyin. Günlerinizi bomboş bir şekilde yatakta geçirmeyin. İleride bunun için pişman olmamak adına, şimdi kalkın.

Ergenlik Çağını En Az Zararla Atlatmak ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
2
love
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!