Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
4 Yıllık Bölümler

Ortez-Protez (Yüksekokul) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Ortez-Protez (Yüksekokul) Taban Puanları, Ortez-Protez (Yüksekokul) Başarı Sıralamaları, Ortez-Protez (Yüksekokul) Başarı Sıralaması ile ilgili yazımızı sizler için hazırladık.

Ortez-Protez (Yüksekokul) Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

 Programdan mezun olan Prostetist Ortetist; bireyin fiziksel özürünü değerlendirebilen, bireye özel protez ve ortezi tasarlayan ve ölçü alarak üreten, protez ve ortezin bağlantı parçalarını belirleyerek bağlantılarını ve ayarlarını yapan bunu bireye uygulayan ve karşılaşılan prostetik ve ortetik sorunları protez ve ortez bilgi becerisini fonksiyonel anatomi, mekanik-biyomekanik, malzeme, elekroteknoloji bilgileri ile harmanlayarak çözen meslek profesyonelleridir. Ortez Protez Bölümü’nün misyonu ekip çalışmasına yatkın, bilgisini sürekli güncelleyen, yaşam boyu öğrenme ilkesini benimsemiş, becerisini geliştiren, yaratıcı, sağlık alanında mesleki ve etik sorumluluğun bilincine sahip, ülke sorunlarına duyarlı, kamu yararını gözeten Prostetist Ortotistleri yetiştirmektir.

Ortez Protez Bölümü, ortez, protez, biyomekanik ve ortotik ve prostetik rehabilitasyon alanlarında nitelikli çalışmalara, araştırmalara ve sağlık teknolojilerine katkı veren, ortez ve protez alanındaki üretim, uygulama ve hizmetlerine katkısını insanlık ve ülke yararına sürdüren, ülkede ve dünyada saygın yeri olan yenilikçi bir bölüm olmaktır. Ülkemizde bugüne kadar kurulmamış Prostetik Ortetik disiplinin kurulmasını sağlamak, International Society for Prosthetic and Orthotics (ISPO) sınıflamasında Kategori 1 düzeyi olarak belirlenen ortez-protez lisans eğitimini vermek, üniversite sanayi işbirliğine katkıda bulunan ve multidisipliner ortama adaptasyonu yüksek olan, yenilikçi, potansiyel buluşları ile Ortez-Protez bilimi içinde katma değer oluşturan prostetist ortetistleri yetiştirmektir.

Mezunlar, ‘Prostetist-Ortetist’ Ünvanı alacaklardır. Ortez- Protez Bölümü’nden mezun kişiler; prostetik, ortetik üretim ve uygulamaların yapıldığı devlet, üniversite ve özel hastanelerin protez ve/veya ortez laboratuvarında prostetist ortetist olarak görev yapacaklar, sanayi ile işbirliği içerisinde protez ve ortezlerin aksamlarının üretimi ile ilgili atölyelerde çalışabileceklerdir. Ayrıca kendi açtıkları Ortez-Protez merkezlerinde hizmet vereceklerdir.

Üniversite AdıBölümPuan TürüTaban PuanıKontenjanBaşarı Sıralaması
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİOrtez-Protez(Yüksekokul)(Burslu)SAY278.003242842
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİOrtez-Protez(Yüksekokul)(%75 İndirimli)SAY0.0027Dolmadı

Ortez-Protez (Yüksekokul) Taban Puanları ve Başarı Sıralaması ” ile ilgili yazımızı beğendiyseniz sosyal medyada paylaşarak bizlere destek olabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!